Alergii de interior –Praf, Mucegai, Alergii la animale de companie - Claritine®

Alergii de interior

Află despre cele mai comune alergii de interiorX alergii de interior
Caracterizate printr-o reacție exagerată a sistemului imunitar la anumiți alergeni (vezi Alergeni) care se găsesc în mod obișnuit în interior, cum ar fi sporii de mucegai, mătreața animalelor de companie, gândacii sau acarienii de praf (numiți și alergii perene). Alergiile la interior tind să…
și descoperă cum le poți ține în control, astfel încât să te poți bucura de casă pe tot parcursul anului.

Casa ta ar trebui să fie un refugiu. Dar pentru persoanele care suferă de alergii interioare, poate fi, de asemenea, sursa simptomelor alergice, cum ar fi strănutul, hipersecreția sau congestia nazală și mâncărimea și lăcrimarea ochilor. Alergiile de interior pot apărea în orice moment al anului. Cu toate acestea, deoarece mulți oameni petrec mai mult timp în interior în lunile mai reci, alergiile la interior pot fi deosebit de supărătoare în timpul iernii.

Selectează o alergieX alergie
O reacție a sistemului imunitar la o substanță în mod normal inofensivă.
pentru a afla mai mult:

ALERGII LA ANIMALE DE COMPANIE

ALERGII LA PRAF

ALERGII LA MUCEGAI

SIMPTOME ALE ALERGIILOR DE INTERIOR

Contur nas hipersecreție
HIPERSECREȚIE NAZALĂ
Icon mâncărire și lăcrimare ochi
MÂNCĂRIME ȘI LĂCRIMARE A OCHILOR
Contur strănut nas
STRĂNUT
Conturi mâncărime nas gât
MÂNCĂRIME A NASULUI ȘI GÂTULUI
Ilustrație congestie nazală
CONGESTIE NAZALĂ
an outline of a cloud

 

Alergiile la animalele de companie

O privire de ansamblu

Prietenul tău pufos îți provoacă hipersecreție nazală, mâncărimi și lăcrimare a ochilor și nu este din cauza blănii. Este din cauza proteinelor ce se găsesc în mătreața de animale, în salivă sau urină. Aceste particule de alergeniX alergeni
O substanță pe care corpul tău o percepe ca străină și periculoasă; inițiază reacția alergică.
sunt transmise pe blana și părul pisicilor și al cățeilor, acolo unde noi îi atingem cel mai des. Aceste particule sunt atât de fine încât pot fi transportate în aer până pe hainele tale și chiar și în păr.

Outlined lightbulb with rays of light

ȘTIAI CĂ?

Majoritatea oamenilor cred că alergiile sunt provocate de câini și pisici. Dar proteinele care cauzează alergii în parul de animale de companie pot fi găsite și la hamsteri, iepuri, gerbili, cobai și multe altele.1

Sfaturi pentru cei care suferă de alergii la animalele de companie

 • FII MEREU PREGĂTIT
  Fii conștient de orice potențială expunere la animalele de companie la care ai putea fi alergic. Când mergi în vizită la un prieten, întreabă dinainte dacă au animale de companie, astfel încât să poți fi pregătit cu medicamente antialergice, în cazul în care îți apar simptomele alergice.
   
 • DELIMITEAZĂ ZONELE DE ACCES
  Ține animalele de companie departe de dormitor și ia în considerare și alte zone ale casei.
   
 • IUBEȘTE. CLĂTEȘTE. REPETĂ
  Dacă ai un animal de companie, băițele frecvente pot reduce factorul alergen
   
 • SPALĂ-TE PE MÂINI
  După ce ai atins un animal, ține mâinile departe de ochi și încearcă să le speli cât mai repede.
   
 • ALEGE-ȚI ANIMALUL CU GRIJĂ
  Pisicile pot provoca mai multe probleme de alergieX alergie
  O reacție a sistemului imunitar la o substanță în mod normal inofensivă.
  decât câinii, pur și simplu pentru că își linge mult blana sau pielea, răspândind alergenul din saliva lor pe corpul lor. Dar amintește-ți, chiar și animalele care nu năpârlesc pot provoca simptome de alergie la animalele de companie. Peștii, crabii pustnici, iguanele și broaștele țestoase sunt alegeri bune de animale de companie pentru persoanele alergice.
an outline of a cloud

 

Alergiile la praf

O privire de ansamblu

Un factor declanșator comun pentru alergiile interioare, acarienii de praf se găsesc în particulele de praf care se adună în mod natural în jurul casei noastre. Aceste creaturi microscopice trăiesc din celulele noastre moarte ale pielii, ascunzându-se în țesături de uz casnic, cum ar fi perne, saltele, mobilier tapițat, pături și covoare.

Acarienii de praf nu beau apă. În schimb, ei absorb umiditate din aer. 2 Acesta e motivul pentru care acarienii sunt mult mai preponderenți în zone umede din casa noastră și în lunile de vară.

Outlined lightbulb with rays of light

ȘTIAI CĂ?

În medie, într-o casă, se pot strânge în jur de 18 kg de praf în fiecare an. 3

Sfaturi pentru cei ce suferă de alergie la praf

 • RENUNȚĂ LA IEPURAȘII DE PRAF
  Spală săptămânal toate așternuturile și păturile în apă fierbinte (cel puțin 50 °C). 4 Folosește un aspirator cu filtru HEPAX HEPA
  Filtru de aer cu particule de înaltă eficiență (HEPA) care elimină particulele din aer forțându-l prin ecrane care conțin pori microscopici, unde este captat.
  . Filtru sau sac dublu și praf cu un burete umed sau mop regulat. Și asigură-te că porți o mască de praf și mănuși în timpul curățeniei pentru a-ți reduce expunerea la alergeniX alergeni
  O substanță pe care corpul tău o percepe ca străină și periculoasă; inițiază reacția alergică.
  la praf.
   
 • CITEȘTE ETICHETELE
  Transpirația poate crea mucegaiX mucegai
  Ciuperci parazite, microscopice (ca Alternaria) care plutesc în aer ca polenul. Sporii de mucegai sunt un factor declanșator obișnuit pentru alergii și pot fi găsiți în zone umede, cum ar fi subsolul sau baia, precum și în aer liber în iarbă, grămezi de frunze, fân, mulci sau sub ciuperci.
  pe pernele, saltelele și alte obiecte făcute din spumă. Asigură-te că citești eticheta patului tău și al așternuturilor de pat.
   
 • FII ACOPERIT
  Folosește huse antialergenice pe saltele și perne.
   
 • ELIBEREAZĂ
  Scoate, dacă este posibil, tapetul din dormitor.
   
 • FOLOSEȘTE UN DEZUMIDIFICATOR
  Menține umiditatea sub 50%. Poți opta pentru un monitor de umiditate de la multe magazine de electrocasnice. Atunci când e umed, plasează dezumidificatorul în zonele cele mai umede ale casei.
an outline of a cloud


Alergiile la Mucegai

O privire de ansamblu

O alergieX alergie
O reacție a sistemului imunitar la o substanță în mod normal inofensivă.
la mucegai provine de la spori microscopici de mucegai care plutesc în aer precum polenul. Mucegaiul de interior elimină spori tot anul și se găsesc în locuri cu umezeală precum subsoluri, băi, poduri, frigidere și pervaze. Cum mucegaiul prosperă în spații cu umezeală, simptomele alergiei la mucegai pot fi mai comune în timpul verii, atunci când e cald și umezeală.

Sfaturi pentru persoanele care suferă de alergii la mucegai

 • O CASĂ CURATĂ
  Ajutați la prevenirea mucegaiului prin curățarea regulată a băii și a subsolului. Nu lăsa rufele umede în mașina de spălat pentru perioade lungi de timp. Spălă perdelele de duș și plăcile de baie, chiturile și corpurile de iluminat cu soluții de eliminare a mucegaiului și prevenirea mucegaiului. Folosește covorașe de baie lavabile.
   
 • ȚINE SUB CONTROL UMIDITATEA
  Menține în casă o umiditate sub 50% pentru a descuraja creșterea mucegaiului. Dacă umiditatea este ridicată, folosește aerul condiționat și dezumidificatorul. Poți folosi și hota atunci când gătești și ventilatorul din baie atunci când faci duș. 5
   
 • NU UITA DE FRIGIDER
  Curăță frigiderul și golește recipientul de acumulare al apei cu regularitate. Aruncă imediat alimentele care fac mucegai.
   
 • SĂ FIE LUMINĂ
  Mucegaiului nu-I place soarele. Ține draperiile sau jaluzelele deschise pe timpul zilei.
   
 • CITEȘTE ETICHETELE
  Transpirația poate crea mucegai pe pernele, saltelele și alte obiecte făcute din spumă. Asigură-te că citești eticheta patului tău și al așternuturilor de pat.

REFERENCES

 1. Pet Allergy. Mayo Clinic. Accessed September 10, 2017.
 2. Indoor Year-Round Allergies in Children. Smart Allergy Mom Toolkit®. Accessed September 10, 2017.
 3. Allergy Dust Mites. ENT and Allergy Center of Missouri. University Physicians. University of Missouri Health Center.
 4. Your Home Can Be Your Castle—Despite Pesky Dust Allergens! Claritin Blue Sky Living. Accessed September 10, 2017.
 5. Watch Out for Summer Mold. Claritin Blue Sky Living. Accessed September 10, 2017.